Salut Pública lliura l'acreditació Amed a l'Hospital Universitari d'Igualada en el marc del Dia Mundial de l'Alimentació 2024
El menjador laboral i la cafeteria de l'Hospital Universitari d'Igualada, espais gestionats per Boris 45, han estat acreditats amb la certificació Amed de l'Agència de Salut Pública de Catalunya per promoure l'alimentació mediterrània com a complement d'un estil de vida saludable. Amb aquesta, ja són 765 les acreditacions que Salut Pública ha lliurat a tot Catalunya.
Per aconseguir aquest distintiu, els centres han de complir requisits de l'acreditació Amed que, entre d'altres, contemplen el fet de garantir que hi hagi productes integrals, primers plats a base de verdures, hortalisses o llegums, carn i peix a la planxa de segon, fruita a les postres, làctics sense sucres afegits, aigua no envasada de forma habitual i gratuïta i la utilització d'oli d'oliva per amanir i cuinar.
A l'acte de lliurament de l'acreditació, celebrat avui dimarts 22 d'octubre, hi han assistit Lluís Valls, cap de Medi Ambient i Serveis del Consorci Sanitari de l'Anoia i, per part de l'empresa Boris 45: Rosa Cerón, cap de Boris 45 a l'Hospital Igualada; Meritxell Suades, membre del Departament Qualitat; Felipe Raurell, cap operacional i Vicenç Marrè, Director comercial. Per part de l'Agencia de Salut Pública de Catalunya, han fet l'entrega de les acreditacions Maite Roca i Montserrat Illa, tècniques de Salut Pública.
En aquest mateix acte, s'ha lliurat a l'Hospital Universitari d'Igualada el certificat d'adhesió a la campanya Aquí sí, fruita i salut del Departament de Salut, com a establiments promotors del consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat, per tal que aquesta opció esdevingui una oferta més atractiva que d'altres opcions més malsanes.
Dia mundial de l'Alimentació 2024
El Dia Mundial de la Alimentació se celebra el 16 d'octubre i el tema escollit per commemorar-lo aquest 2024 ha estat Dret als aliments per una vida i un futur millors. L'Agència de Salut Pública, en línia amb els objectius d'aquesta campanya, comparteix un seguit de recomanacions fàcils d'implementar en el dia a dia de qualsevol persona:
- Seguir la dieta mediterrània com a patró dietètic saludable i sostenible pel seu menor impacte ambiental. I promocionar la dieta mediterrània entre els amics i familiars.
- Consumir cada dia verdures i fruites fresques i de temporada.
- Incorporar i/o augmentar els llegums i la fruita seca a la dieta, ja que són fonts excel·lents de proteïnes d'origen vegetal i aliments respectuosos amb el planeta.
- Diversificar l'alimentació tot afegint aliments tradicionals, cultivats localment i de temporada, per donar suport a la biodiversitat. Interessar-se pel seu valor nutricional i buscar algunes receptes per cuinar amb aquests ingredients.
- Practicar la innocuïtat alimentària a la vostra vida diària. Assegurar que es mantenen la carn i el peix crus lluny dels aliments cuinats o a punt de consumir en el moment de la compra i emmagatzematge, per evitar la contaminació creuada.
- Adquirir l'hàbit de rentar-se bé les mans amb aigua i sabó abans de manipular qualsevol aliment, i cuinar-lo bé per eliminar els patògens i organismes causants de malalties que puguin tenir els aliments crus.
- Comprendre les etiquetes dels aliments i les llistes d'ingredients per poder triar aquells que són més nutritius i contribueixen a una dieta equilibrada i saludable, inclosa la informació sobre el valor energètic i els nutrients clau, com ara, la sal, el sucre i el greix.
- Interessar-se per les guies alimentàries publicades pel Departament de Salut, que proporcionen consells sobre com assegurar-se d'obtenir suficients nutrients per estar saludable i prevenir les malalties cròniques.